Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 6 Şubat depremlerinde enkazdan kurtardıkları 11 güvercini, itfaiye bahçesinde yaptıkları yuvada beslemeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sırasında Kayseri'den Elbistan'a giden ekipler, hem vatandaşları hem de hayvanları kurtarmak için çalıştı.

Enkazdan Kurtarılan Güvercinler Yeni Yuvalarında

Deprem sırasında yan yatmış bir binanın çatısından kurtarılan 11 güvercin, sahiplerinin izin vermesiyle Kayseri’ye getirilerek itfaiye müdürlüğü bahçesinde bakıma alındı. İtfaiye eri Ali Adıgüzel, güvercinlerin şu anda 20’ye ulaştığını ve bir yıldan fazla süredir onları beslediklerini söyledi. Adıgüzel, "Sahibi kuşları bize emanet etti. Onlar bizim için de özel, bir yıldır itfaiye bahçesinde özenle bakıyoruz" dedi.

"Onlar Benim Evlatlarım"

Ali Adıgüzel, kuşların sahibinin ailesinde can kaybı olduğunu belirtti. Güvercinler hakkında konuşan Adıgüzel, "Sahibi kuşlar için ‘Onlar benim evlatlarım, çok iyi bakın’ dedi. Depremzede kardeşimizin emaneti olarak bir yıldan fazladır güvercinlere bakıyoruz" diye ekledi.

Vatandaşların kişisel verilerinin korunmasında yapay zeka uyarısı Vatandaşların kişisel verilerinin korunmasında yapay zeka uyarısı

İtfaiyenin, OSB’de hayvan beslemenin yasak olmasına rağmen bölge müdürünün izniyle bu kuşlara yuva yaptığını söyleyen Adıgüzel, güvercinlerin sahibiyle en son 3 ay önce görüştüğünü, onun da kuşlarının durumunu merak ettiğini belirtti.

Depremde Kurtarılan Kuşlar Hayata Tutundu

Sahibi, geride kalan diğer kuşlarının çoğunun hava şartları, açlık ve sokak hayvanlarının saldırıları nedeniyle telef olduğunu üzülerek belirtirken, itfaiye bahçesinde hayata tutunan güvercinlerin sayısı ise her geçen gün artıyor.

Kaynak: aa