Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Çelikhane tesislerinde gerçekleştirdiği 120 tonluk konverterlerle günlük 72 döküm yaparak üretim rekoru kırdı. Şirket, Türkiye sanayisine katkı sağlamaya devam edeceğini belirten yazılı açıklamasında, bu başarının ek yatırım yapmadan yıllık 3 milyon ton sıvı çelik üretimi hedefine doğru ilerlediklerinin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Yıllık 3 Milyon Ton Hedefi

KARDEMİR’in yaptığı açıklamada, bu üretim başarısının elde edilmesinde emeği geçen yöneticiler, mühendisler ve tüm çalışanlara teşekkür edilirken, çelik sektörüne katkılarının artarak süreceği belirtildi. “Ülkemizi bu alanda en ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin İlk Demir-Çelik Fabrikası

1937 yılında kurulan KARDEMİR, Türkiye’nin sanayileşme sürecinin en önemli mihenk taşlarından biri olarak, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik kaliteli çelik üretiminde sektörün öncüsü olmaya devam ediyor. Şirket, teknolojik yatırımları ve genişleyen üretim kapasitesiyle Türk çelik sektörünün gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

BGN Grup CEO’su Rüya Bayegan, Yeni İpek Yolu Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü BGN Grup CEO’su Rüya Bayegan, Yeni İpek Yolu Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü

Yerli ve Milli Üretim Stratejileri

KARDEMİR, yerli ve milli üretim stratejileriyle sektörel bağımsızlık hedeflerine bağlı kalarak, “Türkiye Yüzyılı” ilkeleri doğrultusunda küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Kaynak: dha