Ataşehir'de serbest bırakılan Kangal köpeği, 'Poddle' cinsi Toffy'ye saldırdı. Toffy hayatını kaybetti, sahibi kalp krizi geçirdi. 😔 #Ataşehir #KöpekSaldırısı #Toffy

Ataşehir'in Küçükbakkalköy Mahallesi’nde 15 Eylül Pazar günü yaşanan üzücü bir olay, bir ailenin köpeklerini kaybetmesiyle sonuçlandı. Leyla Kezer, 'Poddle' cinsi köpeği Toffy ile site dışına gezmeye çıktığında, bir yemek firmasına ait olduğu öğrenilen serbest dolaşan Kangal cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Olay anında Kangal köpeği, Toffy’yi defalarca ısırarak ağır yaraladı. Kezer, köpeğini kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Çevredekilerin yardımı ve güvenlik görevlisinin müdahalesine rağmen Kangal köpeği durdurulamadı.

Kangal köpeğinin sahibi olay yerine gelerek köpeği uzaklaştırdı, ancak saldırıda ağır yaralanan Toffy, veterinere götürüldüğünde hayatını kaybetti. Olayın ardından Leyla Kezer de kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. İki gün yoğun bakımda tedavi gören Kezer, 17 Eylül’de taburcu edildi. Aile, köpeklerinin kaybı ve yaşadıkları büyük üzüntü nedeniyle Kangal köpeğinin sahibinden şikâyetçi oldu.

Olayın Detayları ve Ailenin Yaşadığı Travma

Olayın yaşandığı gün, Leyla Kezer’in oğlu Görkem Kezer yaptığı açıklamada, Toffy’nin sitenin maskotu olduğunu ve herkes tarafından sevildiğini belirtti. Görkem Kezer, "Toffy herkesin sevgilisiydi, ancak bir kişi bu durumdan rahatsız oldu ve annem köpeği gezdirmek için parkta yürürken kangal köpeği saldırdı. Annem bu duruma karşı koyamadı ve çok zor anlar yaşadı. Sonuçta Toffy hayatını kaybetti, annem ise kalp krizi geçirdi. Bu olay tamamen ihmalden kaynaklandı" dedi.

Aile, Kangal köpeğinin daha önce serbest dolaşmasına dair uyarılarda bulunmuş olmasına rağmen bu olayın yaşanmasını kabul edilemez buluyor. Görkem Kezer, köpeğin saldırısının bir ihmal sonucu olduğunu ve şirket sahibinin bu olaydan sorumlu olduğunu belirterek hukuki sürecin başladığını söyledi.

Güvenlik Görevlisinin Tanıklığı

Olay anında müdahalede bulunan güvenlik görevlisi Haşim Altıyaprak, Kangal köpeğine sopayla müdahale etmeye çalıştığını ancak köpeğin bu müdahaleye aldırmadığını belirtti. Altıyaprak, "Köpeği durdurmak için elimden geleni yaptım ama köpek çok güçlüydü ve müdahalem yetersiz kaldı. Sahibi geldiğinde köpeği zorla uzaklaştırabildi" dedi.

Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü Maden işçisi vagonların arasına sıkışıp öldü

Olayın ardından Kangal köpeğinin serbest bırakılması ve güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle aile büyük üzüntü yaşarken, olayın yargıya taşındığı bildirildi.

Kaynak: dha