Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi’nde Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) tarafından sürdürülen kanalizasyon borusu döşeme işlemi sırasında üzücü bir kaza yaşandı. Çalışma sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle boru döşeme işlemi için çukura inen taşeron işçi Yunus Hatay (23), bir anda toprak altında kaldı.

Müdahale Yetersiz Kaldı

Kazanın ardından çevredeki işçilerin ihbarıyla olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, göçük altında kalan Yunus Hatay’ı çıkartarak hastaneye sevk etti ancak genç işçi, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bağcılar'da çatı katında bulunan bomba süsü verilmiş yelek paniğe neden oldu Bağcılar'da çatı katında bulunan bomba süsü verilmiş yelek paniğe neden oldu

İş Güvenliği ve Önlemler Gündemde

Bu tür kazaların tekrarlanmaması için yetkililer, inşaat ve altyapı çalışmalarında daha sıkı iş güvenliği önlemlerinin alınması gerektiğini vurguluyor. Yunus Hatay’ın talihsiz ölümü, iş güvenliği eksikliklerine dikkat çekilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: dha