İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 32 ilde gerçekleştirilen Narkoçelik-40 operasyonlarında, uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik büyük bir darbe vurulduğunu duyurdu. Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonda, zehir tacirleri ve sokak satıcılarına karşı yürütülen mücadelede önemli sonuçlar elde edildi.

Operasyon kapsamında 125 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 63'ü tutuklandı. Ayrıca, 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ve skunk bitkisi ile 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen bu büyük miktar, uyuşturucu ticareti yapan şebekelere ciddi bir darbe olarak değerlendirildi.

Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Operasyonlar; Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Aksaray, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak, Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten kahraman jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "Ülkemizi uyuşturucu tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Halkımızın huzurunu korumak için mücadelemiz devam edecek," ifadelerini kullandı.

Narkoçelik-40 operasyonu, uyuşturucu ticaretiyle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, toplumda da büyük takdir topladı. Uyuşturucuyla mücadelenin hız kesmeden devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: dha