İzmir'de öğretim görevlisi Mehmet Uysal, adına çekilen 150 bin TL'lik krediyle dolandırıldı. Bankada güvenlik zafiyeti olduğunu iddia eden Uysal, savcılığa suç duyurusunda bulundu. #Dolandırıcılık #KrediDolandırıcılığı #BankaGüvenliği

İzmir’de Öğretim Görevlisi Mehmet Uysal, Kredi Dolandırıcılığına Uğradı: 100 Bin TL Başka Hesaba Havale Edildi

İzmir’de yaşanan dolandırıcılık olayı, öğretim görevlisi Mehmet Uysal’ın iddialarıyla gündeme geldi. Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nde görev yapan Uysal, kendisini banka yetkilisi olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını belirtti.

150 Bin TL Kredi Çekildi

11 Eylül'de babasının hastanede tedavi gördüğü sırada telefonla aranan Mehmet Uysal, adına 150 bin TL kredi çekildiğini ve 100 bin TL'sinin başka bir hesaba havale edildiğini öğrendi. Kendisini 'Tolga Öztürk' olarak tanıtan şahıs, işlemi durdurmak için Uysal’dan onay istedi. Ancak kısa süre sonra kredi çekildiğine dair mesajlar gelince, Uysal dolandırıldığını anladı.

Bankadan Destek Gelmedi

Banka müşteri hizmetlerini arayan Uysal, durumu teyit ederek kredinin gerçekten çekildiğini ve havale işleminin yapıldığını öğrendi. Ancak bankanın bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapmaması ve güvenlik zafiyetinin olması Uysal’ı derinden etkiledi. Durumu savcılığa taşıyan Uysal, olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

"Başka Kimse Mağdur Olmasın"

Mehmet Uysal, yaşadığı mağduriyeti dile getirirken, “Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bankaların da güvenlik sistemlerinde daha fazla özen göstermesi şart,” diye konuştu.

Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı Ankara'da akrabalar birbirine girdi; 2 ölü, 4 yaralı

Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatarak dolandırıcıları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: dha