Hafif ticari araçla çarpışan otomobil ikiye bölündü: 2'si ağır, 4 yaralı Hafif ticari araçla çarpışan otomobil ikiye bölündü: 2'si ağır, 4 yaralı

İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırılar sonrası, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 310 kişi daha Mersin’in Silifke ilçesine ulaştı. Yolcular, işlemlerinin ardından Türkiye’deki farklı havalimanlarından ülkelerine gönderilecek.

Silifke’ye Gelen 310 Kişi

İsrail’in saldırılarından kaçan farklı uyruklara mensup 310 kişi, Lübnan’ın Tripoli Limanı'ndan yola çıkan bir gemiyle Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na ulaştı. Gemiden inen yolcuların işlemleri tamamlandıktan sonra minibüslerle ilçeden ayrıldığı belirtildi. Türkiye’ye gelen yolcuların arasında Almanya, Fransa, Avustralya, Kanada, İsveç, Suriye ve Lübnan vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi.


Lübnan'dan Ayrılan Türk Vatandaşının Açıklaması

Lübnan’dan ayrılan Türk vatandaşı Yusuf Akdağ, son bir aydır süren saldırıların giderek şiddetlendiğini belirtti. Uçuşların iptal edilmesi üzerine feribotla Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Akdağ, “Umarım orada her şey yoluna girer” diyerek duruma ilişkin endişelerini dile getirdi.


Toplam Gelen Yolcu Sayısı

İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’dan Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu yolcu sayısı toplamda 1002 kişiye ulaştı. Türkiye, bölgeden tahliye edilmek isteyen vatandaşlar ve yabancı uyruklular için çalışmalarını sürdürüyor.


İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarından kaçan 310 kişi daha Türkiye’ye ulaştı. Yolcuların güvenli bir şekilde ülkelerine dönmeleri için Türkiye'deki farklı havalimanlarından sevk işlemleri devam ediyor.

Kaynak: dha