Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşabilmelerini sağlayan "Aday Havuz Sistemi"ni kullanıma sundu.

İşverenler İçin Yeni Bir Erişim Yöntemi

İŞKUR, işverenlerin personel arama sürecini hızlandırmak ve daha verimli hale getirmek amacıyla "Aday Havuz Sistemi" adlı yeni bir uygulama başlattı. Bu sistemle işverenler, iş ilanı açmadan ihtiyaç duydukları niteliklerdeki işçi adaylarına ulaşabilecek. Sistem, işverenlerin zamandan ve emekten tasarruf etmelerini sağlarken, iş arayanlar için de nitelikli eşleşme fırsatlarını artırıyor.

Sistem Nasıl İşliyor?

İşverenler, "Aday Havuz Sistemi"ne giriş yaparak, arama sayfasındaki filtreleme seçeneklerini kullanarak belirledikleri niteliklere uygun adayları arayabiliyor. Meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi birçok kritere göre filtreleme yapılabiliyor. Adayların Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) çerçevesinde, kişisel bilgileri hariç, öz geçmişlerinde yer alan nitelikleri ve becerileri görüntülenebiliyor.

Aylık 1000 Adaya Kadar Arama İmkanı

İşverenler, sistem üzerinde aylık 1000 adaya kadar arama yapabiliyor. Beğendikleri adayları meslek bazında havuza ekleyebiliyor ve adaylarla İŞKUR aracılığıyla iletişime geçebiliyorlar. Uygun görülen adaylara, seçildiklerine dair bir bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Adayın olumlu yanıt vermesi halinde işveren adayın iletişim bilgilerini görebiliyor ve doğrudan iletişim kuruluyor. Bu aşamada, hem işverenin hem de adayın danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gidiyor.


Tüm İşverenler Kullanabilecek

Sistem, İŞKUR'a kayıtlı olan ya da olmayan tüm işverenlerin erişimine açık durumda. Ancak, adayların detaylı bilgilerine ulaşma ve havuz oluşturma özelliği yalnızca İŞKUR'a kayıtlı işverenler tarafından kullanılabiliyor.

Aday Havuz Sistemi ile işverenler, ihtiyaç duydukları niteliklere sahip adaylara daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma imkanı elde ederken, iş arayanlar da daha doğru iş fırsatlarına ulaşabilecek.

2025 Bütçe Teklifinde Tarıma 706 Milyar Lira Kaynak Ayrıldı 2025 Bütçe Teklifinde Tarıma 706 Milyar Lira Kaynak Ayrıldı

Kaynak: aa