Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı! İlk 24 saatte 74 uçak trafiği ve 11,108 yolcuya hizmet verildi. Bölgesel havacılıkta yeni bir dönemin başlangıcı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 10 Ağustos Cumartesi günü törenle hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda, ilk 24 saatte toplam 74 uçak trafiği gerçekleştiğini ve 11,108 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı.

İlk Uçuş ve Yolcu Trafiği

Bakan Uraloğlu, açılışın ardından İstanbul’dan havalanan Türk Havayolları'nın "TK2462" sefer sayılı "Gölbaşı" isimli uçağının 11.45'te Çukurova Havalimanı’na iniş yaptığını ve 13.00’da İstanbul’a dönüş için kalkış yaptığını belirtti. Bu uçuş, havalimanının ilk iniş ve kalkışını gerçekleştirmiş oldu.

24 Saat İçerisinde Yoğun Trafik

12 Ağustos saat 11.30 itibarıyla, iç hatta 48, dış hatta 26 olmak üzere toplam 74 uçuş gerçekleştirildi. İç hatlarda 7,486, dış hatlarda ise 3,622 yolcuya hizmet veren havalimanı, toplamda 11,108 yolcuya ulaştı.

Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı

Bölgesel Havacılıkta Yüksek Standartlar

Bakan Uraloğlu, bir gün içerisinde 10 binden fazla yolcunun Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan faydalanmasının, bölgenin hava ulaşımındaki ihtiyaçları karşılama kapasitesinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini vurguladı. "Çukurova Uluslararası Havalimanı, sadece Adana ve Mersin değil, tüm bölge için büyük bir fırsat sunuyor. Havalimanımız, kaliteli ve güvenli hizmet sunma konusunda kendini kanıtlamaya devam edecek," dedi. Ayrıca, bu yoğun yolcu trafiğinin projeye olan ilgi ve güvenin güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti ve bölgesel havacılıkta çıtayı yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.

Yolcuların İlk İzlenimleri

Havalimanını ilk kez deneyimleyen yolcular, tesisin geniş, temiz ve konforlu olduğunu belirterek, sunulan hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi