İletişim Başkanlığı'ndan açıklama: "Vergi borcu sorgulamanın ücretli olacağı" iddiaları asılsız. Tüm işlemler ücretsiz yapılmaya devam edecek.

AFEX konferansında Türk iş dünyasına Afrika'ya yatırım çağrısı yapıldı AFEX konferansında Türk iş dünyasına Afrika'ya yatırım çağrısı yapıldı

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan "Vergi levhası ve vergi borcu sorgulamanın ücretli olacağı" iddiaları üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bir açıklama yapıldı.

İletişim Başkanlığı, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, vergi mükellefleri ve mali müşavirlerin elektronik uygulamalar üzerinden gerçekleştirdikleri işlemlerin ücretsiz olduğunu vurguladı. Açıklamada, vergi kimlik numarası ve vergi levhası sorgulama, vergi beyannamesi gönderme ve görüntüleme, vergi borcu yoktur yazısı talep etme gibi işlemler için herhangi bir ücret alınmayacağı belirtildi.

Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak metnin, yalnızca bilgi paylaşımı talep eden kurumlar için iç sistem entegrasyonu amacıyla katılma payı usul ve esaslarını düzenlediği, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi