Sağlık Bakanı Memişoğlu: 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi" çökertildi Sağlık Bakanı Memişoğlu: 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi" çökertildi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail’e karşı Müslüman ülkelerin stratejik varlıklarını yaptırım aracı olarak kullanması gerektiğini söyledi. Erbakan, Müslüman ülkelerin doğal gaz, petrol ve su kaynaklarını batılı ülkelere karşı yaptırım unsuru haline getirmesi gerektiğini belirterek, "Bu kaynakları vermememiz halinde Batı dünyasının ve İsrail’in masaya oturmaktan başka çaresi kalmaz." dedi.

Müslüman Ülkeler Yaptırım Gücünü Kullanmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze'deki vahşetin durdurulması için Müslüman ülkelerin sahip oldukları stratejik kaynakları kullanmaları gerektiğini vurguladı. Erbakan, petrol, doğal gaz ve su kaynaklarının Batı’ya karşı yaptırım aracı olarak kullanılmasının zorunluluk olduğunu ifade etti. Giresun’daki ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Erbakan, Müslüman ülkelerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Erbakan, "Cenab-ı Allah dünyadaki petrolün yüzde 60’ını, doğal gazın yüzde 55’ini ve su kaynaklarının büyük bir kısmını Müslüman ülkelere vermiştir. Bu stratejik kaynaklar Batı’ya karşı yaptırım unsuru olarak kullanılmalıdır." dedi.

Gazze İçin Yaptırım Şart

Fatih Erbakan, Gazze’deki katliamları kınamanın yeterli olmadığını ve somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Erbakan, "Bu zulmü durdurmanın yolu, Müslüman ülkelerin kaynaklarını Batı'ya vermemekten geçiyor. Bu yapılmadığı sürece, İsrail'in ve Batı'nın geri adım atması mümkün değil." diye konuştu.

D-8 ve Ortak Hareket Çağrısı

Erbakan, iktidarın 20 yıllık dönemi boyunca Müslüman ülkelerin birlik içinde hareket edemediğini ifade ederek, D-8 gibi oluşumların harekete geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Müslüman ülkelerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Erbakan, "Bu zulme karşı bir yaptırım uygulanması için Müslüman ülkeler arasında güçlü bir işbirliği şart." dedi.

Birleşme Gündemimiz Yok

Erbakan, partisinin başka bir siyasi partiyle birleşme gibi bir gündeminin olmadığını ifade ederek, Yeniden Refah Partisi’nin güçlü bir siyasi aktör olarak kendi yoluna devam edeceğini belirtti. "Biz kendi programımızla yolumuza devam edeceğiz." diyen Erbakan, herhangi bir partiyle birleşme düşüncelerinin olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Fatih Erbakan, açıklamalarının ardından Giresun'daki temaslarını sürdürerek, Eynesil ilçesindeki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Trabzon’a geçti.

Kaynak: dha