FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Ankara'da bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan Hamire Tuğutlu Toygartepe'yi 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Fanatik Yahudiler "Büyük İsrail" hedefiyle bölgedeki birçok ülkeyi işgal etme hayalleri kuruyor Fanatik Yahudiler "Büyük İsrail" hedefiyle bölgedeki birçok ülkeyi işgal etme hayalleri kuruyor

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir restoranda yemek yerken boğulma tehlikesi geçiren Hamire Tuğutlu Toygartepe, FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli'nin hızlı müdahalesiyle hayata döndü. Restoranda bulunan Dereli, kadının nefes alamadığını fark ederek 'Heimlich' manevrası uyguladı ve kadının boğazına kaçan yiyeceği çıkarttı.

İlk Yardım Eğitiminin Önemi

Selçuk Dereli, olayın ardından yaptığı açıklamada, hakemlik kariyerinin yanı sıra beden eğitimi ve spor bölümü mezunu olduğunu, bu nedenle ilk yardım eğitimi aldığını belirtti. "Böyle durumlarda soğukkanlılık çok önemli. Heimlich manevrasıyla, nefes borusuna kaçan maddeyi çıkartmayı başardım. İlk yardım bilgisi hayat kurtarabilir, bu nedenle herkesin bu konuda bilgi sahibi olması gerekiyor" dedi.

Toygartepe, Dereli'ye teşekkür ederek, "İyi ki buradaydınız, tekrar hayata döndüm" ifadelerini kullandı.

Kaynak: dha