Gümüşlük Müzik Festivali’nde Erkan Oğur ve Deniz Güngör’le unutulmaz bir caz akşamı sizleri bekliyor! 3 Eylül Salı akşamı Gümüşlük sahilinde buluşalım. 🎸🥁 #GümüşlükMüzikFestivali #ErkanOğur #DenizGüngör

Erkan Oğur ve Deniz Güngör, Gümüşlük Müzik Festivali’nde Sahnede

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali, müzikseverler için benzersiz bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivalin bu yılki sürpriz konuklarından biri, Gümüşlük’te yaşayan ve adına bir müzik okulu bulunan ünlü gitarist Erkan Oğur. 3 Eylül Salı akşamı, Gümüşlük sahilinde cazseverlerle buluşacak olan Oğur’a, perküsyon ustası Deniz Güngör eşlik edecek.

Türk Müziğine Adanmış Bir Ömür: Erkan Oğur

Perdesiz gitar ve perdesiz bağlamanın yaratıcısı olarak bilinen Erkan Oğur, Türk müziğine icracı, yorumcu ve besteci olarak büyük katkılarda bulundu. Kariyeri boyunca Bülent Ortaçgil ve Fikret Kızılok gibi isimlerle önemli projelerde yer aldı, "Bir Ömürlük Misafir" albümü ile Avrupa listelerinde büyük başarı elde etti. Doğaçlama caz tarzında Türk Halk Müziği icra eden Telvin üçlüsünün kurucularından olan sanatçı, 2006 yılında grupla aynı adı taşıyan albümü çıkardı. Erkan Oğur, 20’den fazla solo ve ortak albümle müzikseverlerin gönlünde taht kurdu.

Ukraynalı Genç Müzisyen Sofie Demi, İstanbul'un Sokaklarında Sanatıyla Büyülüyor Ukraynalı Genç Müzisyen Sofie Demi, İstanbul'un Sokaklarında Sanatıyla Büyülüyor

Perküsyonun Ustası: Deniz Güngör

Deniz Güngör, sahne ve stüdyo kayıtlarında Teoman, Kıraç, Feridun Düzağaç, Nil Karaibrahimgil, Ajda Pekkan gibi ünlü isimlere eşlik etti. 2004 yılında tanıştığı melodik perküsyonlarla Almanya’da enstrümantal bir albüm yayınladı ve 2009 yılında Aqua drumlarını üretmeye başladı. Güngör, melodik perküsyon ailesinin akordu değiştirilebilen ilk enstrümanı olan Aquadrum-pro 11’i geliştirdi. Bu enstrümanlar, profesyonel müzikten sanat terapilerine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Güngör ayrıca yurt dışında üniversitelerde workshop ve seminerler düzenliyor.

Gümüşlük Sahilinde Unutulmaz Bir Gece

3 Eylül Salı akşamı Gümüşlük sahilinde gerçekleşecek bu özel konserde, Erkan Oğur ve Deniz Güngör kendi bestelerinin yanı sıra doğaçlama performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Cazseverler için kaçırılmayacak bir buluşma olan bu konser, Gümüşlük Müzik Festivali'nin en özel etkinliklerinden biri olacak.

Kaynak: Haber Merkezi