Emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi başlıyor! 15 Eylül’de yürürlüğe girecek bu düzenlemeyle birlikte yetki belgesi olmayan emlakçılar ilan veremeyecek. Tüm detaylar haberimizde. #EmlakDüzenlemesi #Doğrulanmışİlan #Emlak

Emlak Sektörü 15 Eylül’de Doğrulanmış İlan Dönemine Geçiyor: Emlakçılar Hazırlıklarını Tamamladı

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak sektöründe önemli bir düzenleme olan doğrulanmış ilan sisteminin 15 Eylül’de yürürlüğe gireceğini ve emlakçıların bu sisteme hazır olduğunu belirtti. Elektronik ilan doğrulama sistemi ile birlikte tüketicilere güvenli bir ilan süreci sağlanması hedefleniyor. Ancak düzenleme, zorunlu olarak 1 Ocak 2025 tarihinde uygulanmaya başlayacak.

Hazırlıklar Tamamlandı

Taylan, Türkiye genelindeki emlakçılara bu konuda bilgilendirmelerin yapıldığını ve sürece dair tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen bu süreçte, hem tüketiciler hem de esnafa yönelik bilgilendirmeler kamu spotları aracılığıyla yapıldı. Taylan, bu süreçte ortaya çıkabilecek teknik sorunların Bakanlık tarafından inceleneceğini ve eksikliklerin yeni yıla kadar giderileceğini söyledi.

Emlak Portallarına Yeni Düzenlemeler

Taylan, emlak ilan sitelerinin de gerekli altyapı çalışmalarını tamamladığını vurgulayarak, bu sitelerin düzenlemeye uyum sağlamaları gerektiğini belirtti. Yetki belgesi olmayan emlakçıların emlak portalları üzerinden ilan veremeyeceklerini hatırlatan Taylan, yetki belgesi almak için başvuruların hızlandığını ve yıl sonuna kadar yetki belgesi alan emlakçı sayısının 90 bine ulaşacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesini sundu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesini sundu

Kaynak: aa