Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin'e verdiği desteği takdirle karşıladıklarını açıkladı. Avrupa'da iki devletli çözüme destek artıyor! #HakanFidan #Filistin #İspanya #İkiDevletliÇözüm

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşıladıklarını ifade etti. Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkeleriyle Madrid’de gerçekleştirdikleri temaslarda önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Avrupa'da Filistin'e Destek Artıyor

Madrid’de, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği temsilcileri katıldı. Fidan, görüşmelerde iki devletli çözüme olan desteğin arttığını ve giderek daha fazla Avrupa ülkesinin Filistin’i tanıma yoluna gittiğini gözlemlediklerini belirtti.

Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı Lüleburgaz Deresi Kuraklık Nedeniyle Yosunla Kaplandı

"Uluslararası Adalet İçin Umut Verici Gelişmeler"

Fidan, birçok ülkenin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki davaya müdahil olmaya hazırlanmasının adaletin tecellisi açısından umut verici olduğunu ifade ederek, İsrail'in hiçbir bedel ödemeden devam etmesinin ve ABD tarafından kayıtsız şartsız desteklenmesinin uluslararası sistemi çöküntüye uğrattığını vurguladı.

İki Devletli Çözüm Mesajı

Dışişleri Bakanı, dünya kamuoyunun Filistin meselesini artık sadece İsrail perspektifinden görmediğini, insanlık vicdanının öne çıktığını belirterek, “Hem Filistin’in hem de İsrail’in barış içinde yaşayacağı iki devletli çözüm, İsrail için de tarihi bir fırsattır. Umarız ki bu fırsatı zamanında kullanırlar.” dedi.

Kaynak: aa