Devlet memurlarının fazla mesai ücretlerine 2025 yılı itibarıyla önemli bir zam geliyor. AA muhabirinin 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden derlediği bilgilere göre, fazla mesai ücretleri yüzde 26,7 oranında artırılacak. Mevcut durumda saatlik 10 lira 10 kuruş olan fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2025'ten itibaren 12 lira 80 kuruş olarak ödenecek. Bu zam, devlet memurlarının ek gelirlerine olumlu bir yansıma sağlayacak.

Makam Şoförlerine ve Üst Düzey Personel İçin Yeni Ücret Tarifesi
Özellikle bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde görev yapan makam şoförleri dahil tüm personele, ayda 90 saati aşmamak kaydıyla yeni yılda saatlik 10 lira 70 kuruş yerine 13 lira 60 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Ayrıca, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görev yapan şoförler için de benzer bir düzenleme yapılarak, 60 saati geçmemek şartıyla aynı oranlar uygulanacak.

Üst düzey yönetim personeline yönelik olarak ise; kurul başkanları, genel müdürler, strateji geliştirme başkanları, vali, general, amiral ve diğer üst düzey yöneticilere, makamlarına bağlı olarak çalışan personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 13 lira 60 kuruş ödeme yapılacak. Bu ödeme, yönetim pozisyonunda çalışanlarla birlikte çalışan personelin fazla mesai ücreti açısından da önemli bir iyileştirme olarak değerlendiriliyor.

Eğitim ve Yurtlarda Görev Yapan Personel İçin Fazla Çalışma Ücreti
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden fazla çalışmaları karşılığında kendilerine izin verilemeyenlere, ayda 90 saati aşmamak üzere saat başı 12 lira 80 kuruş fazla mesai ödemesi yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çalışan idari personel ise, fiilen yaptıkları fazla çalışmalar için ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 21 lira 80 kuruş ödeme alacak.

Yurt İçi Gündelik ve Tazminatlar Yeniden Belirlendi
2025 yılı itibarıyla yurt içi gündelikler de yeniden düzenlendi. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek gündelik tutar 500 liradan 715 liraya çıkarılacak. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri ve diğer üst düzey görevlilerin yurt içi gündelik tutarları da 480 liradan 686 liraya yükseltilecek. Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için bu tutar 680 lira olacak. En alt kademedeki memura ise 600 lira ödenecek.

A16z'nin Kripto Raporu: Kripto Adresleri Eylül Ayında Rekor Kırdı A16z'nin Kripto Raporu: Kripto Adresleri Eylül Ayında Rekor Kırdı

Kaynak: aa