DEİK Başkanı Nail Olpak, ABD'deki 15. Türkiye Yatırım Konferansı'nda Türkiye'ye yatırım ilgisinin arttığını belirtti. Olpak, yatırımcıların Türkiye ile ilgili daha teknik sorular yönelttiğini ve yatırım taleplerini dile getirdiğini vurguladı. TAİK Başkanı Murat Özyeğin ise Türkiye’nin öngörülebilirliğinin iş dünyası için en büyük teşvik olduğunu söyledi.

Yatırımcıların Türkiye'ye İlgisi Artıyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, ABD'de düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Türkiye'ye yatırım ilgisinin arttığını açıkladı. Olpak, yatırımcıların artık daha teknik sorular sorduğunu ve bu durumun Türkiye'ye olan ilgiyi gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Türkevi'ndeki yuvarlak masa toplantısında, Fortune 100 şirketlerinden 25 Amerikalı firma temsilcisinin bulunduğunu ifade eden Olpak, firmaların Türkiye'deki mevcut yatırımlarını genişletme taleplerini dile getirdiklerini kaydetti.

Yatırımcılar Daha Teknik Sorular Soruyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın katıldığı toplantılarda, geçen yıla kıyasla bu yıl daha teknik soruların sorulduğunu belirten Olpak, "Geçen yıl daha çok siyasi sorular varken bu yıl OVP'deki gerçekleşmeler ve piyasalara yönelik sorular soruldu. Bu durum Türkiye'ye olan güveni ve ilgiyi gösteriyor." dedi.

Enerji ve Teknoloji Alanında Yoğun İlgi

Citi ev sahipliğinde yapılan toplantılarda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili bilgi verip soruları yanıtladı. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji firmalarıyla buluşarak Türkiye'deki fırsatları değerlendirdi.

Olpak, geçen yıl hedeflerin tutup tutmayacağına yönelik soru işaretleri olduğunu, ancak bu yıl hedeflerin yakalanmasıyla yatırımcıların Türkiye'ye daha çok güven duymaya başladığını ifade etti.

"Öngörülebilirlik En Büyük Teşvik"

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Murat Özyeğin, toplantıların olumlu geçtiğini belirterek, Türkiye'nin Orta Vadeli Programı (OVP) doğrultusunda öngörülebilirliğinin artmasının yatırımcıların ilgisini çektiğini vurguladı. Özyeğin, "Dezenflasyonist program işledikçe ve Türkiye'nin öngörülebilirliği arttıkça, yatırımcı ilgisinin daha da artacağını düşünüyorum." dedi.

Yeni Fiat 600 Türkiye'de Yeni Fiat 600 Türkiye'de

Türkiye'ye Olan Güven Artıyor

Özyeğin, yatırımcılara kolaylıklar sağlanması ve işlerin hızla çözülmesinin önemini vurgularken, öngörülebilirliğin iş dünyası için en büyük teşvik olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Amerika ve diğer yatırımcılar tarafından güvenilir bir pazar olarak görüldüğüne işaret eden Özyeğin, öngörülebilirliğin Türkiye'ye yatırım açısından kritik bir unsur olduğunu söyledi.

Kaynak: aa