Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi. İlk olarak Sivas Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu'na, Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Belediye Başkanı Adem Uzun ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ailesine başsağlığı diledi. "İnşallah bu tür acıları bir daha devletimiz ve milletimiz yaşamaz," diyen Memişoğlu, yaralı polis için de acil şifalar temennisinde bulundu.

"Sivas, Sağlıkta Öncü Şehirlerden Biri"

Sivas’ın tarihi önemine vurgu yapan Bakan Memişoğlu, kentin Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden günümüze kadar sağlıkta öncü bir şehir olduğuna dikkat çekti. "Sivas, Kurtuluş Savaşı'nın planlandığı, tarihi öneme sahip bir şehir. Ayrıca Anadolu’nun ilk şifahanelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Sağlık anlamında büyük yatırımlarla Anadolu'nun merkezi konumunda," diye konuştu.

"Koruyucu Sağlık Politikalarına Öncelik Veriyoruz"

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında dünyada öncü ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Koruyucu ve üretici sağlığı önemsiyoruz. Daha sağlıklı bir Türkiye ve daha güçlü bir sağlık altyapısı için çalışmaya devam edeceğiz," dedi. Sivas'ta sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini ifade eden Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı liderliğinde hizmetlerin en iyi şekilde sunulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: dha