Cumhurbaşkanı Erdoğan, mütekebbir idarecilere tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı. Kaymakamlık Kura Töreni'nde devletin halkla bağını güçlendirecek kaymakamlara seslenen Erdoğan, devletin şefkatli ve adaletli yüzünü temsil etmelerini istedi.

"Halktan Kopuk İdareci Profiline Tahammülümüz Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Erdoğan, devletin temsilcisi olan kaymakamların halka yakın olmaları gerektiğini belirterek, "Halktan kopuk, sokaktan kopuk, kibirli idareci profiline tahammülümüz yok" dedi.

İmamoğlu: Finansal sorunlarla mücadele ediyoruz İmamoğlu: Finansal sorunlarla mücadele ediyoruz

Erdoğan, görevdeyken makamın gücünü kötüye kullanan idarecilere karşı sıfır tolerans gösterileceğini belirtti. "Devletin koltuğuna güç kazandırmak yerine, o koltuktan güç devşiren idarecilere asla müsamaha göstermeyeceğiz" diyen Erdoğan, halkla iç içe olmanın önemine dikkat çekti.


"İhtiyacı Olanı Arayıp Bulacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülki idare amirlerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarını, onların ayağına gitmelerini ve vatandaşın mağduriyetine asla izin vermemelerini istedi. "Devlet nerede" sorusunu hiçbir vatandaşa dedirtmemeleri gerektiğini belirten Erdoğan, kaymakamlara şu tavsiyede bulundu:

"İhtiyacı olan vatandaşı bulup, sorunlarına çözüm getireceksiniz. Gerekirse kamyoneti alıp, odununu kömürünü bizzat götüreceksiniz. Sizden devletin şefkatli, adaletli yüzünü temsil etmenizi bekliyoruz."


"Kibir, Asla Semtinize Uğramayacak"

Erdoğan, kaymakamların mütevazı olmaları gerektiğini, kibirli bir yöneticiye müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. "Kibir asla sizin semtinize uğramayacak. Milletin derdiyle dertlenip, onların gönlüne girmeden hakiki bir devlet adamı olunmaz" dedi.


"Devleti Güçlendiren, Millete Yakın Olan Yöneticilerdir"

Erdoğan, kaymakamların devletin sahadaki temsilcileri olduğunu, ilçelerindeki her türlü sorundan, çalışmadan ve başarıdan bizzat sorumlu olduklarını belirtti. "Görevini etkin şekilde icra eden her kaymakam, devletin gücünü artırır. Kaymakamlarımız devletimizin gözü, kulağı ve halkla en yakın temas noktasıdır" ifadelerini kullandı.


"Koltuğun Gücünü Kötüye Kullananlara Geçit Yok"

Erdoğan, konuşmasında kamu görevlilerinin etik dışı, hukuk dışı davranışlarına göz yumulmayacağını belirtti. "Koltuğundan güç alıp, bu gücü kötüye kullananlara müsamaha göstermeyeceğiz. İdareciler, güçlerini koltuklarından değil, milletle olan bağlarından almalı" dedi.


"Her Türlü Sorun ve Başarıdan Sorumlusunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamların ilçelerde sadece devletin otoritesini değil, şefkatli yüzünü de temsil etmeleri gerektiğini belirtti. "Her bir kaymakam, görev yaptığı ilçedeki her türlü hizmet, sorun ve başarıdan sorumludur. Devletimizin gücünü sahada göstermek için sizlerin bu sorumluluğun farkında olması gerekiyor" diye konuştu.


"Kamu Görevlisi, Milletin Hizmetkarıdır"

Erdoğan, devletin milletin hizmetinde olduğunu hatırlatarak, "Kamu görevlileri de milletin hizmetkarıdır" dedi. "Devletin en yüksek makamında bile olsanız, milletin derdiyle ilgilenmediğiniz sürece devlet adamı olamazsınız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, adalet ve merhamet kavramlarının devletin temel direkleri olduğunu belirterek, bu iki değeri görevlerinde rehber edinmelerini istedi.

Kaynak: dha