"Lezzet tutkunları! Bursa Gastronomi Festivali’nde buluşuyoruz! 13-15 Eylül’de Merinos Park’ta damak çatlatan tatlar ve eğlenceli anlar sizi bekliyor! 🍴 #BursaGastronomiFestivali #DamağımdakiBursa"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin tescilli lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Gastronomi Festivali için geri sayıma başladı. 13-15 Eylül tarihlerinde "Damağımdaki Bursa" temasıyla Merinos Park'ta gerçekleştirilecek olan festival, Bursalıları ve gastronomi tutkunlarını birbirinden özel etkinliklerle buluşturacak.

80 Yaşındaki Halil Ayhan, Kerpiç Dökme Mesleğini Yaşatmaya Devam Ediyor 80 Yaşındaki Halil Ayhan, Kerpiç Dökme Mesleğini Yaşatmaya Devam Ediyor

Festival öncesinde, Bursa’nın eşsiz lezzetlerini ilçe ilçe tanıtmak amacıyla hazırlanan ‘Gastronomi Tırı’, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Keles, Orhangazi, Karacabey ve İnegöl gibi birçok ilçede duraklayarak, ünlü şefleri vatandaşlarla buluşturdu. Bu etkinliklerde, Bursa’nın tescilli lezzetleri tanıtıldı ve püf noktaları paylaşıldı. Etkinlikler boyunca, Bursalılar hem tescilli lezzetleri tatma imkanı buldu hem de Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Gastro Müzik Korosu'nun konserleriyle eğlenceli anlar yaşadı.

Bu yıl festival, uluslararası katılımla gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, etkinliğin bu yıldan itibaren uluslararası düzeyde yapılacağını ve kardeş şehirlerden de katılımlar olacağını belirtti. Ayrıca, festival kapsamında sokak hayvanları için yapılan çalışmaların paylaşılacağı farkındalık çadırları da kurulacak.

Üç gün sürecek olan festivalde, Bursa'nın köklü firmalarının yanı sıra sadece Bursa’ya özgü ürünler ve coğrafi işaretli lezzetler sergilenecek. Unutulmaya yüz tutmuş Bursa mutfağının örnekleri, üreten kadınlar tarafından sunulacak.

Kaynak: Haber Merkezi