Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2'nci kez şampiyon oldu. Sezon boyunca üstün performans gösteren Razgatlıoğlu, BMW Rokit takımıyla bir ilke imza attı.

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası 2024'ün şampiyonu, Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu oldu. Razgatlıoğlu, sezonun son ayağında Jerez’deki yarışta ikinci olarak şampiyonluğunu ilan etti ve Türk motor sporları tarihine adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

BMW ile Tarihi Başarı

2024 sezonunda BMW Rokit takımıyla yarışan Toprak Razgatlıoğlu, sezon boyunca gösterdiği üstün performansla göz doldurdu. Sezona Avustralya’da başlayan milli sporcu, Katalunya’da kazandığı iki yarış ile dikkatleri üzerine çekti. Ardından 13 yarış üst üste kazanan Razgatlıoğlu, Superbike tarihine geçmeyi başardı.

Zorlu Yarışlar, Büyük Zafer

Eylül ayında Fransa’daki Magny Cours Pisti'nde antrenman sırasında kaza geçiren ve ciğer sönmesi teşhisiyle yarışlara katılamayan Razgatlıoğlu, toparlanarak sezona güçlü bir şekilde geri döndü. Tüm sezon boyunca rakibi Nicolo Bulega'ya karşı üstün bir performans sergileyen Toprak, sezon sonunda 43 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti.

Toprak’tan Duygusal Teşekkür

Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluğuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Oldukça uzun, zorlu ancak başarılı bir sezon geçirdik. Rekorlar kırdık ve bunları daha önce şampiyon olmamış bir takımla birlikte başardık. Bana inanan herkese sonsuz teşekkürler. Bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz ve daha büyük zaferler için mücadele edeceğiz” dedi.

Bakan Bak’tan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik ederek, “Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında ‘İlk Türk Superbike Dünya Şampiyonu’ olarak tarihe geçen başarısının ardından, 2024’te bir kez daha bu seride şampiyon olarak bizleri gururlandırdı. Toprak Razgatlıoğlu’nu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u ağırlayacak Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u ağırlayacak

Türk Spor Tarihinde Büyük Başarı

28 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, bu şampiyonlukla hem kendi kariyerinde hem de Türk motor sporları tarihinde önemli bir başarıya daha imza atarak, dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kaynak: dha