Uzak Şehir, yeni bölümüyle bu akşam Kanal D’de Uzak Şehir, yeni bölümüyle bu akşam Kanal D’de

İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE’NİN sanat etkinliklerinden biri olan BASE, bu yıl Trendyol Sanat’ın ana sponsorluğunda, 27 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Trendyol’un faaliyet gösterdiği ülkelerden Azerbaycan, BASE 2024 Konuk Ülke programında yer aldı. Bu yılki etkinlikte Türkiye ve Azerbaycan’dan genç sanatçıların eserleri aynı çatı altında sanatseverlerle buluştu.

Trendyol, sanata ve sanatçılara verdiği desteği büyütmeye devam ediyor. Trendyol, sanatı geniş kitlelere ulaştırmak ve herkes için erişilebilir kılmak amacıyla oluşturduğu Trendyol Sanat ile yeni mezun sanatçıların yaratıcılıklarını ve üretme motivasyonlarını desteklemek, onların sanat profesyonelleri ve sanat izleyicileri ile diyaloglarını geliştirmek misyonuyla düzenlenen BASE’e son iki yıldır ana sponsor olmak üzere üçüncü kez destek verdi. 27 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında 8’inci kez düzenlenen BASE’de, Trendyol’un katkılarıyla, BASE Konuk Ülke Programında Azerbaycan yer aldı.

2021 yılında hayata geçirilen Trendyol Sanat, genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada alan açmayı hedefliyor. Bu sayede Anadolu’daki sanatçıların işlerini büyük şehirlerdeki sanatseverlerle, büyük şehirlerdeki sanatçıların işlerini ise Anadolu’daki sanatseverlerle buluşturuyor. Platform, 150’den fazla sanatçıya ve yaklaşık bin esere ev sahipliği yaparak, sanatçıların işlerini geniş kitlelere sunuyor.

BASE 2024 kapsamında, Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde 4’üncü sınıf lisans ve lisansüstü bölümlerde okumakta olan ve son üç sene içerisinde mezun olmuş 14 genç sanatçının eserlerinden oluşan özel bir seçki, Trendyol Sanat’ın katkılarıyla sanatseverlerle buluştu.

‘Konuk Ülke Azerbaycan: Genç Sanat Üretimine Bir Bakış’ başlıklı seçki ile BASE, Azerbaycanlı genç sanatçılar Fatima Babazade, Fidan Abilova, Fidan Jafarli, Fidan Nazim Qızı, Huseyn Jalil, İlham Salehli, Jala Aziz, Kafiya Eyvazova, Nazrin Mutallifli, Nigar Süleymanova, Ravan Cabarlı, Rugiyye Alili, Shafig Osmanov ve Ülviyye Nabizade’nin işlerine ev sahipliği yaptı. Sanatçılar, resimden fotoğrafa, nakıştan dokumaya farklı pratiklerde, kültürel geçmişlerini ve perspektiflerini yansıttı.

Kaynak: dha