Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya depremi sonrası okullarda can kaybı ya da hasar olmadığını, ancak tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Bakan Yusuf Tekin’den Malatya Depremine Geçmiş Olsun Mesajı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremden etkilenen illerdeki okullarda yapılan incelemelerde herhangi bir hasar ya da can kaybı tespit edilmediğini duyuran Tekin, yine de tedbirli olmanın önemine vurgu yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu cinayet şebekesinin kökünü kazıyacağız AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu cinayet şebekesinin kökünü kazıyacağız

Depremin Ardından Okullarda Hasar Tespit Edilmedi
Deprem sonrası yapılan değerlendirmelerde Malatya ve çevre illerdeki okullarda hasar olmadığını belirten Bakan Tekin, “Okullarımızda herhangi bir can kaybı ya da binalarda hasar tespitimiz yok, çok şükür” dedi. Ayrıca valiliklerin tedbir kararlarının yerinde olduğunu belirterek, valiliklere teşekkür etti.

Trabzon’da Eğitim Değerlendirme Toplantısı
Trabzon’da bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştiren Bakan Tekin, Trabzon İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin eğitim alanında 2022 sonrasında büyük atılımlar yaptığını belirtti. Eğitim süreçlerinde gerçekleştirilen reformlar sayesinde, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında uluslararası ortalamaların üzerine çıkıldığını vurguladı.

Trabzon’a 250 Ek Derslik Yatırımı
Bakan Tekin, Trabzon’da yapımı devam eden projelerden bahsederek, şehre 250 ek derslik yapılacağını duyurdu. Bu yatırımlarla kentin eğitim altyapısının daha da güçlendirileceğini belirten Tekin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: dha