🌍 Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: "Her gün 440 büyük siber saldırıyı engelliyoruz. Çevre dostu projelerimizle yarınlara temiz bir dünya bırakmaya kararlıyız."

Bakan Uraloğlu: "Siber Güvenlik ve Çevre Dostu Ulaşım Projeleriyle Yarına Hazırlanıyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin siber güvenlik ve çevre dostu ulaşım projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Siber Güvenlikte Türkiye’nin Güçlü Adımları

Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) her gün 440 büyük siber saldırıyı engellediğini belirtti. Ayrıca, USOM'un yurt içi ve yurt dışındaki 7 binden fazla uzmanla iş birliği yaptığını, bu çalışmaların Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünü artırdığını vurguladı.

Uraloğlu, “Siber saldırılara karşı, 2 bin 400 siber olaylara müdahale ekibiyle 7/24 çalışıyoruz. Bu çalışmalar, hem kamu kuruluşları hem de özel sektördeki şirketler için kritik öneme sahip” dedi.

Yenilenebilir Enerji ve Çevre Dostu Ulaşım

Bakan Uraloğlu, çevre dostu ulaşım projelerine de değinerek, yakın zamanda devreye alınan TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesindeki güneş enerjisi santralinin yılda 15 milyon kilovat saat elektrik ürettiğini söyledi. Aynı zamanda, otoyol ve demiryolu projelerinde ekolojik köprülerin kullanılmaya başlandığını belirtti.

Menteşe'de ormancılar 6 kilometre "yangın şeridi" açarak alevlerin önünü kesti Menteşe'de ormancılar 6 kilometre "yangın şeridi" açarak alevlerin önünü kesti

Uraloğlu, deniz taşımacılığında çevre dostu enerji kaynaklarına geçişi desteklediklerini ve bu kapsamda iki gemiye 6 milyon dolarlık teşvik verdiklerini açıkladı. Havalimanlarında ise karbonsuz projelerin 2020 yılından bu yana sürdürüldüğünü kaydetti.

Çevresel Duyarlılık ve İş Birliği Vurgusu

Uraloğlu, ulaşımda çevre dostu projelerle iklim değişikliğiyle mücadele ettiklerini belirterek, “Yarınlarımıza yaşanabilir, temiz bir dünya bırakmak için tüm kamu, özel sektör ve STK’lar ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Zirvede konuşan İstanbul Valisi Davut Gül ise küresel iklim kriziyle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yaparak, tüm paydaşların bu süreçte sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: dha