Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirterek, uygulanan programın etkili sonuçlar verdiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Şimşek, uygulanan ekonomik programın olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Ayrıca Katar ve Kuveyt ziyaretlerinin detaylarını paylaşan Bakan Şimşek, Körfez ülkeleriyle yapılan iş birliklerinin Türkiye için büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Körfez Ülkeleriyle İş Birliği ve Ekonomik Fırsatlar

Şimşek, Türkiye’nin Körfez ülkeleriyle ekonomilerinin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve imalat sanayisi ile turizmde önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Katar ile kasım ayında yapılacak bir zirveyle ilişkilerin daha da pekişeceğini aktaran Şimşek, Körfez ülkelerinin turizm ve ekonomilerini çeşitlendirme çabalarına Türkiye’nin iyi bir model olabileceğini söyledi.

ABD Ziyareti ve Yatırım Bankaları ile Görüşmeler

Yerli turistler yılın ikinci çeyreğinde 103,1 milyar lira seyahat harcaması yaptı Yerli turistler yılın ikinci çeyreğinde 103,1 milyar lira seyahat harcaması yaptı

Bakan Şimşek, gelecek hafta ABD'de IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacağını ve yatırım bankalarıyla yapılacak görüşmelerde Türkiye ekonomisinin dönüşüm sürecini anlatacaklarını belirtti. Türkiye'nin makro finansal istikrarı sağladıkça Körfez ve diğer ülkelerden büyük yatırımlar beklediklerini ifade etti.

Cari Açığın Azalması ve Yapısal Dönüşüm

Şimşek, cari açığın yüzde 1'in altına indiğini belirterek, Türkiye’nin yapısal dönüşümle bu başarıyı daha da kalıcı hale getireceğini söyledi. HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı gibi projelerin hayata geçmesiyle, Türkiye’nin 5-6 yıl içinde cari fazlayla konuşulacak bir ülke olacağını vurguladı.

Enflasyonla Mücadelede Kararlılık

Enflasyonla ilgili konuşan Şimşek, enflasyonun düşmeye başladığını ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Hizmetler enflasyonunda zamanla daha fazla iyileşme beklediklerini söyleyen Bakan, 24 ay içinde enflasyonun yüzde 18 seviyelerine düşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Savunma Sanayisinde Büyük Atılımlar

Şimşek, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak yaratacak paketle ilgili olarak savunma sanayisinin Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Yüzde 80 yerlilik oranına ulaşan Türkiye savunma sanayisinin, yüksek teknoloji projeleriyle büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Sonuç: Güven ve Kararlılık

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin birçok alanda iyileşme kaydettiğini, halkın güvenmesini ve sabırla uygulanacak programın sonuç vereceğini belirtti. Rezervlerin güçlendiğini, risk priminin düştüğünü ve enflasyonun kararlı şekilde kontrol altına alınacağını vurguladı.

Kaynak: aa