Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği (ADK-DER) ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle "Suna Kan Keman Günleri" etkinliği gerçekleştirilecek. 19-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bu etkinlik, Ankaralı sanatseverlere dört farklı konser sunacak.

Açılış Konseri: 19 Ekim

Etkinliklerin açılış konseri 19 Ekim’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi’nde gerçekleşecek. Şef Burak Tüzün’ün yöneteceği ADK-DER Oda Orkestrası, ünlü keman sanatçısı Ece Namlı’yı solist olarak ağırlayacak. Konserde, Vivaldi’nin ünlü "Dört Mevsim" Keman Konçertosu ile Mozart’ın "Küçük Bir Gece Müziği" eserleri dinleyicilerle buluşacak.

Sur Kültür Yolu Festivali'ne 1 Milyon Ziyaretçi: Diyarbakır'da Kültür Dolu Günler Sur Kültür Yolu Festivali'ne 1 Milyon Ziyaretçi: Diyarbakır'da Kültür Dolu Günler

Suna Kan’ın Doğum Gününde Özel Konser: 21 Ekim

Suna Kan’ın doğum günü olan 21 Ekim’de ise şef Rengim Gökmen, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nı yönetecek. Keman sanatçıları Tayfun Bozok ve Derya Bozok, solist olarak Alfred Schnittke'nin "İki Keman İçin Konçerto" eserini seslendirecek.

Keman ve Piyano Resitalleri: 24 Ekim

Etkinlikler 24 Ekim’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi’nde keman ve piyano resitali ile devam edecek. 1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması ikincisi Zornitsa Ilarıonova, piyanist Cana Gürmen eşliğinde sahne alacak.

Kapanış Konseri: 26 Ekim

Suna Kan Keman Günleri'nin kapanış konseri 26 Ekim’de yapılacak. Konserde, "2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması" birincisi Ilgın Top, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte performans sergileyecek.

ADK-DER Başkanı'ndan Açıklama

ADK-DER Başkanı Arzu Gürerk Sugüneş, 2007’de kurulan derneğin, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür" ilkesine sadık kalarak ülkenin sanat yaşamına katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti. Sugüneş, derneğin ulusal ve uluslararası alanda sanatçıları desteklemeye devam ettiğini de vurguladı.

Bu etkinlik, sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Kaynak: aa