Tarlaya uçan otomobildeki kadın öldü, eşi ile 7 aylık oğlu yaralandı Tarlaya uçan otomobildeki kadın öldü, eşi ile 7 aylık oğlu yaralandı

Ankara merkezli 8 ilde, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İki Ay Süren Takip ve Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeyi iki ay boyunca izledi. Sahte hatlar kullanarak sürekli hat değiştiren şüpheliler, izlerini kaybettirmek için trafikte bir araçtan diğer araca para devretme gibi yöntemler kullandı. Bu anlar, polis ekiplerinin kameralarına yansıdı.

Eş Zamanlı Operasyonlar

İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ gibi illeri kapsayan operasyonlarda şüpheliler belirlenen adreslerde yakalanıp gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda telefon ve sim kart ele geçirildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 9 şüpheli tutuklanırken, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: dha