Alanya'da kazı çalışmaları devam eden Syedra Antik Kenti, "gece müzeciliği" uygulaması kapsamında ışıklandırılarak, saat 24.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Syedra Antik Kenti Gece Ziyaretlerine Hazırlanıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Syedra Antik Kenti, kazı çalışmalarıyla yeniden gün yüzüne çıkıyor ve gece ziyaretlerine açılmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yapılan düzenlemeler sonucunda, antik kentin belirli bölümlerinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak, gece müzeciliği uygulaması başlatılacak.

3 Bin Yıllık Tarihi Kent Canlanıyor

Yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Syedra Antik Kenti, 6 yıldır süren kazılar sayesinde daha görünür hale getirildi. Bu antik kente, yerel halkın yanı sıra turistlerin de yoğun ilgisi bulunuyor. Sütunlu Cadde, tiyatro, hamam, meclis, altyapı sistemleri ve Vaftiz Mağarası, öne çıkan yapılar arasında yer alıyor.

Gece Müzeciliği İçin Hazırlıklar Sürüyor

Syedra Antik Kenti'ni gece de ziyaret edilebilmesi için ışıklandırma çalışmaları başlatıldı. Makilik alanların temizlenmesi ve antik sokakların düzenlenmesi ile gece ziyaretçileri için uygun bir ortam yaratılıyor. Doç. Dr. Ertuğ Ergürer başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları, kentin 24.00’e kadar gezilebilmesini sağlayacak şekilde devam ediyor.

Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor

Antalya’da Gece Ziyaret Edilebilen Antik Kentler

Antalya genelinde Aspendos, Patara, Side ve Alanya Kalesi gibi tarihi mekanlar gece saatlerine kadar ziyaretçilerini ağırlarken, Syedra Antik Kenti de bu listeye katılacak. Antalya Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi de gece müzeciliği kapsamında saat 21.00’e kadar ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: aa