Aksaray Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda 19 yıldır Türkçe öğretmenliği yapan Yusuf Ünal, 43 yıllık meslek hayatını alkışlarla sonlandırdı. Ünal, "Mesleğimi severek yaptım, bir daha dünyaya gelsem yine Türkçe öğretmeni olurdum" dedi.

43 Yıllık Eğitimcilik Serüveni Sona Erdi

Aksaray Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda 19 yıldır Türkçe öğretmenliği yapan Yusuf Ünal (65), 43 yıllık meslek hayatını sonlandırarak emekliliğe ayrıldı. Adana, Konya ve Aksaray’da çeşitli okullarda görev yapan evli ve iki çocuk babası Ünal, eğitim dünyasına veda ederken duygusal anlar yaşadı.

Son Dersinde Öğrencileri ve Meslektaşları Sürpriz Yaptı

Emeklilik gününde son dersini işleyen Ünal’a, okul yönetimi, meslektaşları ve öğrencileri sürpriz yaptı. Alkışlarla sınıfa gelen öğrencileri ve meslektaşları, Ünal'ı büyük bir coşkuyla uğurladı. Öğrencilerinin ve meslektaşlarının veda jesti karşısında duygulanan Ünal, teşekkürlerini iletti.

"Bir Daha Dünyaya Gelsem Yine Türkçe Öğretmeni Olurdum"

Doğum gününde emekliye ayrılmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirten Ünal, şu ifadeleri kullandı:

Trakya Üniversitesi’nde Yeni Proje: Hastalara Refakat Eden 63 Öğrenci Göreve Başladı Trakya Üniversitesi’nde Yeni Proje: Hastalara Refakat Eden 63 Öğrenci Göreve Başladı

"Bir daha dünyaya gelsem yine Türkçe öğretmeni olurdum. Mesleğimi en iyi şekilde yerine getirdiğime inanıyorum. İlk dersten son derse kadar hep aynı heyecanla çalıştım. Allah nasip etti ve son derse kadar sınıfımdaydım. Bundan daha güzel bir şey olamaz."

Ünal, öğretmenliğin kendisi için büyük bir tutku olduğunu ve her gün az da olsa kitap okumanın önemini vurgulayarak, "Kendi sözümle herkese 'Az okuyalım ama her gün okuyalım' diyorum. Bu yapıldığında her şey daha kolay olur" dedi.

"Kızım da Benim Gibi Türkçe Öğretmeni"

Ünal, öğretmenlik mesleğini kızına da aktardığını belirterek, "Kızım da benim gibi Türkçe öğretmeni, o da Konya’da görev yapıyor. Bu meslek, ailemizde bir miras gibi devam ediyor" dedi.

Yusuf Ünal, 1987 yılından beri Aksaray'da görev yaptığını ve son 19 yıldır Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulu'nda çalıştığını belirterek, emeklilik gününü meslektaşları ve öğrencileriyle paylaşmanın kendisi için unutulmaz bir anı olduğunu söyledi.

Kaynak: dha