KKM hesap bakiyelerinde en hızlı düşüş kaydedildi KKM hesap bakiyelerinde en hızlı düşüş kaydedildi

İSTANBUL (AA) - Akbank yenilediği sendikasyon kredisiyle Türk ekonomisine 750 milyon dolar destek sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre 367 ve 734 gün vadeli kredinin, 367 gün vadeli diliminin maliyeti SOFR+ yüzde 1,75 ve Euribor+ yüzde 1,50 olarak gerçekleşti.

Akbank'ın uluslararası piyasalardaki güçlü itibarına ve Türk ekonomisinin olumlu seyrine paralel olarak altı yıl sonra ilk kez 2 yıl vadeli bir dilimin de yer aldığı işlemde, ikinci dilimin maliyeti SOFR+ yüzde 2,25 ve Euribor+yüzde 2,00 oldu. İşleme, 11 yeni bankanın katılımıyla toplam 21 ülkeden 46 banka katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, Akbank'a ve Türk ekonomisine duyulan güvenin altını çizen bu işleme imza atmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Gür, "Türkiye bankacılık sektörünün çıtasını yükselterek, sendikasyon kredimize iki yıllık bir dilim de ekledik. İşlemimize toplamda 1 milyar dolar üzerinde talep geldi. Buna karşılık, sendikasyon kredimizi 750 milyon dolar karşılığı tutarla ve yüzde 124 yeniledik. İşlemimize katılan ve destek veren tüm yatırımcılara ve muhabir bankalara teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, sürdürülebilir finansman çerçevesi kapsamında kullandırılacak olan kredilerinin, 11'i yeni olmak üzere toplam 46 bankadan gelen rekor talebe rağmen 750 milyon dolarla sınırlı tuttuklarını aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akbank'ın güçlü muhabir ağı sayesinde altı yıl sonra ilk kez 734 gün vadeli ikinci bir dilimin de yer aldığı işlemimizin bu anlamda da önemli bir işlem olduğu görüşündeyiz. Sektörümüze öncülük eden çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: aa