Afganistan’da Şii Hazaralara yönelik DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Saldırının detayları ve gelişmeler için takipte kalın. #Afganistan #DEAŞ #ŞiiHazaralar #GüvenlikTehdidi

Afganistan'ın Daykundi ve Gor vilayetleri sınırında yer alan Karyudal bölgesinde, Şii Hazaralara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Saldırının, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından yapıldığı ve mağdurların Kerbela'dan dönen yakınlarını karşılamak için bölgeye gittikleri bildirildi.

Saldırganlar, ilçe sakinlerini taşıyan otobüsü fotoğraf çekme bahanesiyle durdurarak üzerlerine ateş açtı. Olayın ardından Afganistan yönetiminden henüz bir açıklama yapılmazken, terör örgütü DEAŞ saldırıyı sosyal medya üzerinden üstlendi.

Afganistan'da Şii Hazaralara Yönelik Tehditler Sürüyor

Afganistan’da özellikle DEAŞ başta olmak üzere birçok silahlı grup, Şii toplulukları hedef almaya devam ediyor. Sık sık bu tür silahlı ve bombalı saldırılara maruz kalan Afgan Şiileri, güvenlik endişesi yaşamaya devam ediyor.

Konya'daki Tarihi Gençlik Pınarı Kurudu Konya'daki Tarihi Gençlik Pınarı Kurudu

Kaynak: aa