Adli Tıp Uzmanı Dr. Emre Özdemir, Ayşenur Ezgi Eygi’nin başından vurulduğu kurşunun sekme ihtimalinin zayıf, doğrudan hedef alınmış olma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti. #AyşenurEzgiEygi #Filistin #AdliTıp

Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi Bitlis'te sağanak yağış heyelan getirdi

Adli Tıp Uzmanı Dr. Emre Özdemir, Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporunu değerlendirdi. Özdemir, rapordaki bulgulara dayanarak, İsrail askerlerince ateşlenen kurşunun sektiği iddialarının zayıf olduğunu, Eygi'nin doğrudan hedef alınmış olma ihtimalinin daha güçlü olduğunu ifade etti.

Seken Kurşun İddiası Zayıf

Özdemir, otopsi raporunda belirtilen kurşunun "düzenli ve tek bir giriş yarası" oluşturduğunu vurgulayarak, kurşunun sekme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Merminin, Eygi'nin başına doğrudan isabet ettiği ve ağır hasara yol açtığını kaydeden Özdemir, seken bir kurşunun bu kadar büyük bir tahribat yaratmasının beklenmediğini ifade etti.

Otopsi Raporu Bulguları

Filistin Adli Tıp Kurumunun hazırladığı otopsi raporuna göre, Eygi'ye isabet eden kurşun, sol tarafından girerek kafatasında ve beyin dokusunda ciddi hasar yarattı. Kurşunun, beyninde parçalanarak dağıldığı ve Eygi'nin hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedildi. Özdemir, bu bulguların, doğrudan bir isabet sonucu meydana geldiğini gösterdiğini belirtti.

Kaynak: aa