Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor Trabzonspor, son 11 sezondaki en az gol yediği dönemi yaşıyor

Süper Lig'deki 26 yıllık hasretini 2021-2022 sezonunda sona erdiren Adana Demirspor, bu sezon en kötü başlangıcını yapıyor. Mavi-lacivertli ekip, oynadığı 6 maçta yalnızca 1 puan toplayarak ligin dibine demir attı. Bu maçlarda sadece 5 gol atan Adana Demirspor, kalesinde ise 14 gol gördü. Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle kadrosunu korumaya çalışan takım, önceki sezonlardaki performansını sergileyemedi.

Geçmiş Sezonlardaki Başarılar

Adana Demirspor, Süper Lig'e döndüğü 2021-2022 sezonunda ilk 6 maçlık periyotta 6 puan toplarken, geçen sezon aynı dönemde 11 puana ulaşmıştı. Ancak bu sezon, beklenen performansı gösteremeyen Adana temsilcisi, 3 puanla henüz tanışamadı.

Genç Kaleciyle Zorlu Mücadele

Sezona, 16 yaşındaki kaleci Deniz Eren Dönmezer ile başlayan Adana Demirspor, genç file bekçisinin oynadığı maçlarda 10 gol yedi. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Galatasaray'a karşı sahaya çıkan Dönmezer, Galatasaray karşısında alınan 5-1'lik yenilginin ardından yedeğe çekildi. Onun yerine sahaya çıkan Vedat Karakuş ise Antalyaspor ve Alanyaspor maçlarında 4 gol yedi, fakat bu maçlarda da takım puan alamadı.

Adana Demirspor'un toparlanması ve üst sıralara tırmanabilmesi için önümüzdeki maçlarda daha iyi bir performans sergilemesi gerekiyor.

Kaynak: dha