8 yıldır 'FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan aranan eski hakim Mustafa Karatay, Ankara'da saklandığı evde MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla yakalandı. Karatay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonun Detayları

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak operasyonuyla Yenimahalle ilçesinde saklandığı evde yakalanan eski hakim Mustafa Karatay, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle 8 yıldır aranıyordu. Operasyon, Karatay’ın yakın bir komşusunun ihbarı üzerine gerçekleştirildi.


Dijital Malzemelere El Konuldu

Evde yapılan aramalarda, Karatay’ın örgüt üst yönetimiyle iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital malzemelere el konuldu. Yapılan incelemelerde Karatay’ın, örgüt ile iletişim için Signal adlı uygulamayı kullandığı tespit edildi.

Adana'da helikopter destekli operasyon; 9 gözaltı Adana'da helikopter destekli operasyon; 9 gözaltı

Mahkeme Kararı

Karatay, çıkarıldığı mahkeme tarafından 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. FETÖ'nün yargıdaki kritik elemanlarından biri olarak bilinen Karatay, yakalanmasıyla birlikte uzun süredir devam eden kaçak hayatına son vermiş oldu.


Mustafa Karatay'ın yakalanması, FETÖ ile mücadelede önemli bir adım olarak öne çıkarken, dijital iletişim araçlarının örgüt faaliyetlerindeki rolü bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak: dha