📚 Aslıhan Turna, 45 yaşında yarım bıraktığı eğitimine geri dönerek 7 yılda 2 üniversite bitirdi ve şimdi de yüksek lisans yapıyor. Gençlere ilham kaynağı olmak isteyen Turna'nın hedefi, öğretmen olmak! 👏 #EğitimdeAzim #İlhamVerici #AslıhanTurna

Samsun'da yaşayan Aslıhan Turna, 19 yaşında evlendikten ve anne olduktan sonra yarım bıraktığı üniversite eğitimine 45 yaşında geri döndü. Çocukları üniversiteden mezun olduktan sonra kendi eğitim hayatına yeniden odaklanan Turna, 7 yıl içinde 2 üniversite bitirdi ve şimdi de yüksek lisans yapıyor.

Eğitim Yolculuğu ve Başarıları

2010 yılında oğlu İstanbul Üniversitesi'nden, 2016'da ise kızı Özyeğin Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Aslıhan Turna, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümüne girmeyi başardı. İlk yılında bölüm birincisi olan Turna, çift ana dal yapma hakkı kazanarak Resim bölümünü de tamamladı. Ayrıca Pedagojik Formasyon programını bitirerek öğretmenlik yolunda önemli bir adım attı. Şu anda ise Resim ana sanat dalında yüksek lisans yapıyor ve tez yazım aşamasında.

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı 2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı

"İçimde Hep Ukdeydi"

Aslıhan Turna, genç yaşta evlendiği için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını ancak üniversite mezunu olmanın hep içinde bir ukde olarak kaldığını belirtti. "45 yaşımda çocuklarım üniversiteden mezun olduktan sonra sınavlara girdim ve kazandım. Şimdi yüksek lisans yapıyorum ve öğretmen olma hayalimi gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Gençlere Örnek Olmak İstiyor

Eğitim hayatını başarıyla sürdüren Turna, öğretmen olup öğrendiklerini gençlerle paylaşmak istediğini ifade ediyor. "Gençlere örnek olmak ve bu zamana kadar öğrendiklerimi onlara öğretmek istiyorum" diye konuştu.

Mezuniyet Projesiyle İlgi Çekti

Seramik ve Cam bölümünden mezun olurken yaptığı bitirme projesi de oldukça ilgi çekti. Turna, Sinop'un Boyabat ilçesindeki yaklaşık 250 yıllık bir evin tepe penceresinin alçı vitrayını bire bir kopyalayarak mezuniyet projesini tamamladı.

Aslıhan Turna’nın azmi, gençlere ve eğitim hayatına geri dönmeyi düşünen herkese ilham veriyor.

Kaynak: dha