ABD'li yazar, Trump'ın göçmen karşıtı ırkçı söylemlerini "öjeni"ye dayandırdığını söyledi ABD'li yazar, Trump'ın göçmen karşıtı ırkçı söylemlerini "öjeni"ye dayandırdığını söyledi

Bahçelievler Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel etkinlikler düzenledi. Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen çelenk töreniyle başlayan kutlamalarda, çocuklara 101 bisiklet dağıtılırken Atatürk ve Cumhuriyet temalı bir fotoğraf sergisi açıldı.

Bahçelievler Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu etkinliklerle kutladı. Kamu Binaları Meydanı’nda, Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan program, Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel olarak düzenlenen bisiklet dağıtımı ve anlamlı bir sergiyle devam etti. Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Personel Albay Tuğran Akarsu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır gibi isimler, ilçe halkıyla bu anlamlı günde bir araya geldi.

Çocuklara Bisiklet Hediyesi

Belediye binası önünde düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet’in 101. yılına özel olarak kura ile belirlenen 101 çocuğa bisiklet hediye edildi. Çocukların yüzlerinde büyük bir sevinç yaratan bu hediye, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkıda bulundu. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, etkinlikle ilgili olarak, "Cumhuriyetimizin kazanımlarını çocuklarımızla paylaşmak bizler için en büyük mutluluk" dedi.

"Türkiye Yüzyılı" Vurgusu

Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Cumhuriyet’in mirasını taşıdıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Bahadır, “Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun simgesidir. Bizler de bu mirası çocuklarımıza taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Halkı Coşkuya Davet

Etkinliklerin gün boyunca devam edeceğini belirten Bahadır, vatandaşlara evlerini ve iş yerlerini bayraklarla süslemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, 29 Ekim akşamında yapılacak Fener Alayı yürüyüşü ve Fatma Turgut konseri ile Cumhuriyet coşkusunun tüm mahallelerde yaşanacağını söyledi.

Kaynak: dha